Imię i Nazwisko: Justin S. Bruening
Data Urodzenia: 24 września 1979
Miejsce Urodzenia: Chadron, Nebraska
Miejsce Zamieszkania: Los Angeles
Wzrost: 191 cm
Zawód: aktor, model
Stan cywilny: żona Alexa Havins (od 05.06.2005), córka Lexington Grace (ur. 10.08.2010)
Nagrody:

  1. W 2005 roku Soap Opera Digest Award przyznało mu nagrodę za postać Jamie Martina w All My Children
  2. Przez czasopisma Teen People, Us Weekly, Star i J-14 został uznany jednym z najprzystojniejszych aktorów
  3. W 2004 roku Soap Hunk przyznało mu nagrodę Adonisa

Ciekawostki:

  • kolekcjonuje buty sportowe Converse All-Star, jego kolekcja liczy w tej chwili (2008 rok) 15 lub 16 par
  • żeby się odstresować gra na gitarze
  • najgorszą pracą jaką wykonywał bylo inseminowanie zwierząt
  • słucha stacji 311
  • w młodości odrestaurowywał stare samochody
  • w 2002 roku wystąpił w teledysku Boys (The Co-Ed Remix) Britney Spears i Pharrella Williamsa
  • starał się o rolę Supermana w Superman Returns, jednak przegrał z Brandonem Routhem
  • jego pierwszym samochodem był Chrysler Cordoba z 1976 roku z kasztanową, koryntyjską skórą

    Biografia:



    Justin S. Bruening urodził się 24 września 1979 roku w Chadron w Nebrasce. Wychowywał się w niewielkim, liczącym 85 mieszkańców miasteczku St. Helena. Szkołę ukończył tylko z dziewięcioma rówieśnikami. Naukę w collage'u rozpoczął na profilu biochemicznym, szybko jednak porzucił ścieżkę edukacji.
    Przeniósł się do San Diego, w Californii, gdzie szybko został wypatrzony w lokalnym McDonaldsie przez Sue Nessel, łowcę talentów z Scott Copeland International. Pierwszy raz jako model zapozował dla Abercrombie & Fitch. Agencja Justina namówiła go do rozpoczęcia studiów aktorskich.
    Jego talent przykuł uwagę Judy Wilson, która odpowiedzialna była za castingi do serialu All My Children. Justin starał się o rolę J.R. Chandlera, jednak ostatecznie karierę aktorską rozpoczął jako James "Jamie" Martin w 2003 roku.
    W czasie, gdy grał w All My Children, pojawiał się też w innych produkcjach, jak Hope And Faith i krótkim serialu 3 lbs. Razem z żoną Alexą, zagrał w komedii Fat Girls.
    Po czterach latach spędzonych na planie All My Children, zrezygował z pracy w serialu i przeniósł się do Los Angeles. Po przeprowadzce szybko otrzymał propozycje gościnnych występów w serialach Cold Case/Dowody zbrodni i CSI: Miami/CSI: Kryminalne zagadki Miami.
    Dwa miesiące po przeniesieniu się do LA, 2 listopada 2007 roku, ogłoszono, że wcieli się w Mike'a Traceura w nowej odsłonie Knight Ridera stacji NBC. Bardzo szybko odkryto zbieżności w karierach Davida Hasselhoffa i Justina. Bruening i Hasselhoff propozycje zagrania głównej roli w Knight Riderze otrzymali po debiutach w operach mydlanych. Justin rolę w serialu otrzymał w wieku 28 lat, w podobnym wieku w Knight Riderze pojawił się David.
    Od 5 czerwca 2005 roku jest w związku małżeńskim z Alexą Havins, którą poznał i której oświadczył się na planie All My Children. W sierpniu 2010 roku na świat przyszło jego pierwsze dziecko - córka Lexington Grace.

    Filmografia:


    1. Blood & Oil (2015) jako Richard Ford
    2. The Messengers (2015) jako Leo Travers
    3. CSI: Cyber (2015) jako Evan Wescott
    4. Royal Pains/Bananowy doktor (2014) jako Chase
    5. Ravenswood (2013-2014) jako Benjamin Price
    6. Hawaii 5.0 (2013) jako Lt. Commander William 'Billy' Harrington
    7. The Thanksgiving House (2013) jako Everett
    8. Grey's Anatomy/Chirurdzy (2013) jako Sanitariusz Matthew
    9. Switched at Birth (2012-2013) jako Jeff Reycraft
    10. The March Sisters at Christmas (2012) jako Teddy Lawrence
    11. Ringer (2011-2012) jako Tyler Barrett
    12. Blue-Eyed Butcher (2012) jako Jeff Wright
    13. Wonder Woman (2011) jako Steve Trevor
    14. CSI: New York/CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku (2011) jako Hank Fraizer
    15. All My Children (2003-2011) jako Jamie Martin
    16. Friends with Benefits/To tylko seks (2011)
    17. State of Georgia (2011) jako Brad
    18. Castle (2011) jako Rob Tredwyck
    19. Wonder Woman (2011) jako Steve Trevor
    20. Class (2010) jako Whitt Sheffield
    21. Knight Rider/Nieustraszony (2008-2009) jako Mike Traceur/Michael Knight
    22. Turbo Dates (2008)
    23. CSI Miami/CSI:Kryminalne Zagadki Miami (2007) jako Craig Abbott
    24. Cold Case/Dowody Zbrodni (2007) jako Spencer Mason
    25. 3 lbs. (2006, odcinek nie został wyemitowany) jako Osobisty Trener
    26. Fat Girls (2006) jako Bobby
    27. One Life To Live (2004-2005) jako Jamie Martin
    28. Hope & Faith (2004) jako Jake








  •  
    Ostatnia modyfikacja: 16-01-2016 17:28 przez Fenix The Best

    Dział przygotowała: Fenix The Best
    Komentarze (6)






    . . Copyright (C) 2004 - 2017 by Pik
    Regulamin   Kontakt