Imię i Nazwisko: Paul Campbell
Data Urodzenia: 22 czerwca 1979
Miejsce Urodzenia: Vancouver, Kanada
Miejsce Zamieszkania: Los Angeles
Wzrost: 188 cm
Zawód: aktor

Ciekawostki:
  • w dzieciństwie robił spadochrony dla swoich chomików
  • często odsyłano go ze szkoły do domu, ponieważ był zbyt wygadany i "żywiołowy"
  • jego największym strachem jest poślizgnięcie się na ruchomych schodach i spadanie z nich w nieskończoność

    Biografia:



    Paul urodził się we wczesnych godzinach porannych 22 czerwca 1979 roku. Dorastał w niewielkim, spokojnym, nadmorskim miasteczku. Jako dziecko był bardzo żywiołowy i rozrywkowy. Okres dojrzewania rozpoczął późno. Ten cieżki czas przeżył zamykając się w stolarni ojca i budując meble sypialnine.
    Został dostrzeżony przez łowcę talentów gdy występował w szkolnym przedstawieniu "Kopciuszek". Regularną karierę aktorską rozpoczął w remaku serialu z lat 70. Battlestar Galactica. Postać, w którą wcielił się w tym serialu, ma na imię Billy. Tak samo nazywa się jego bohater w kontynuacji Knight Ridera. W związku z tą zbieżnością Paul często żartuje, że na początku swojej kariery postawił sobie cel, którym będzie wcielanie się tylko w role niezwykle inteligentnych mężczyzn o imieniu Billy w remake'ach klasycznych seriali.
    Paul znany jest także z internetowego serialu Nobody's Watching.

    Filmografia:



    1. Once Upon a Holiday (2015) jako Jack
    2. Surprised by Love (2015) jako Maxwell
    3. Spun Out (2014-2015) jako Beckett Ryan
    4. Rusty Steel (2014) jako Mike
    5. Preggoland (2014) jako Danny
    6. Motive (2014) jako Peter Ward
    7. Dirty Singles (2014) jako Jack
    8. Window Wonderland (2013) jako Jake Dooley
    9. Emily Owens M.D. (2013) jako Scott
    10. Supernatural/Nie Z Tego Świata (2012) jako Don Richardson
    11. The Big Year (2011) jako Tony Pressler
    12. Killer Mountain/Zabójcza Góra (2011) jako Tyler
    13. Almost Heroes (2011) jako Terry
    14. Normal (2011) jako Dr. Tatsciore
    15. Bond of Silence (2010) jako Oficer Haines
    16. Play The Game (2009) jako David Mitchell
    17. No Heroics (2009) jako Pete
    18. Knight Rider/Nieustraszony (2008-2009) jako Billy Morgan
    19. Bag Boy (2007) jako Phil Piedmonstein
    20. 88 Minutes/88 minut (2007) jako Albert Jackson
    21. Battlestar Galactica (2003-2006) jako Billy Keikeya
    22. Nobody's Watching (2006) jako Will
    23. Severed (2005) jako Tyler
    24. The Long Weekend/Szalony weekend (2005) jako Roger
    25. Ill Fated (2004) jako Jimmy
    26. Smallville/Tajemnice Smallville (2004) jako Agent FBI
    27. The Perfect Score/Egzamin dojrzałości (2004) jako Mężczyzna w ciężarówce
    28. Peacemakers (2003) jako Tom
    29. Andromeda (2003) jako Porucznik Bowlus
    30. Black Sash (2003) jako Grant
    31. John Doe (2003) jako Unshaven
    32. We'll Meet Again/Przyjdź i mnie zabij (2002) jako Bobby Burke
    33. The Dead Zone/Martwa Strefa (2002) jako Chuck Chattsworth








  •  
    Ostatnia modyfikacja: 16-01-2016 18:05 przez Fenix The Best

    Dział przygotowała: Fenix The Best
    Komentarze (1)






    . . Copyright (C) 2004 - 2017 by Pik
    Regulamin   Kontakt