Imię i Nazwisko: Yancey Arias
Data Urodzenia: 27 czerwca 1971
Miejsce Urodzenia: New York
Miejsce Zamieszkania: Los Angeles
Wzrost: 180 cm
Zawód: aktor, piosenkarz, producent, reżyser
Stan cywilny: żona Anna Alvim (od 22.12.2002)
Nagrody:

  1. W 1997 roku współprodukowany przez niego Destination Unknown otrzymał na Festiwalu Filmowym w Hampton, nagrodą za Najlepszy Film Niezależny

Ciekawostki:
  • jego pierwszym marzeniem było zostanie sławnym baseballistą i granie w pierwszoligowej drużynie
  • wiele uwagi poświęca sportom walki, 5 razy w tygodniu trenuje i podnosi ciężary
  • Jestem posiadaczem czarnego pasa, trenuje takie sztuki walki, jak: Wu Shu, Brazylijskie Jiu Jitsu, Watsfa Scra, Wing Chun, Capoeirę, i Hapkido
  • jest profesjonalnym wokalistą
  • codziennie rano gdy się budzi, wstaje z łóżka i rozciąga, powtarza sobie "To będzie mój najlepszy dzień w życiu"

    Biografia:



    Yancey Arias urodził się 27 czerwca 1971 roku. Jego matka jest Puertorykanką, a ojciec Kolumbijczykiem.
    W pierwszej klasie szkoły średniej dostał główną rolę w szkolnym musicalu. Uczęszczał do Moore Catholic High School oraz St. John's Preparatory School, a potem studiował teatrologię na Carnegie Mellon University.
    Jego pierwszym poważnym projektem było uczestnictwo w broadwayowskim przedstawieniu Miss Saigon w 1992 roku. Przed tym przełomowym w jego karierze momentem wystąpił w kilku reklamach, udzielał się jako lektor. Poza graniem w filmach i serialach Yancey pojawiał się również na deskach teatru m.in w The Wild Party.
    Był współproducentem dwóch filmów, nagrodzonego w 1997 roku Destination Unknown oraz The Home Invaders. Największą popularność przyniosła mu rola Miguela Cadeny w serialu Kingpin z 2003 roku.
    W 2001 roku przeniósł się do Los Angeles, gdzie do dziś mieszka razem z żoną, również aktorką, Anną Alvim. Para doczekała się jednego potomka - syna Jiancarlo Arias.

    Filmografia:


    1. Bosch (2016) jako Mayor Hector Ramos
    2. Agents of S.H.I.E.L.D. (2016) jako Colonel Ramon
    3. The Outfield (2015) jako Charles
    4. NCIS: Nowy Orlean (2015) jako ATF Special Agent Miguel Aritza
    5. Intelligence (2014) jako Javier Leon
    6. Cesar Chavez (2014) jako Gilbert Padilla
    7. Castle (2013-2015) jako Chief Carl Villante
    8. Bones/Kości (2013) jako Shaman Little River
    9. Hawaii 5.0 (2013) jako Arturo Casey
    10. The List (2013) jako Arturo Diaz
    11. Elementary (2012) jako Robert Castillo
    12. The Shooting Star Salesman (2012) jako Sprzedawca
    13. Success Driven (2012) jako Producent Telewizyjny
    14. Revenge (2011-2015) jako Senator Tom Kingsly
    15. Blue Bloods/Zaprzysiężeni (2012) jako Detektyw Juan Cruz
    16. Warehouse 13/Magazyn 13 (2011) jako Jim
    17. Covert Affairs/Kamuflaż (2011) jako Delgado
    18. America (2010) jako Correa
    19. Chase (2011) jako Pablo Cordova
    20. Ticking Clock/Czas zbrodni (2011) jako Detektyw Eddie Becker
    21. Legion (2010) jako Estevez
    22. CSI: NY/CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku (2010) jako Rick Devarro
    23. Undocumented (2010) jako Alberto Fuentes
    24. Burn Notice/Tożsamość szpiega (2010) jako Jacob
    25. NCIS: Los Angeles/Agenci NCIS: Los Angeles (2010) jako Agent Specjalny Rick Medina
    26. Medium (2009) jako Alberto Torres
    27. Drop Dead Diva (2009) jako Montez
    28. Fire Bay (2008) jako Ortega
    29. Street Dreams (2008) jako Tim Cabrera
    30. The Mentalist (2009) jako Victor Marquesa
    31. Behind Enemy Lines: Colombia (2009) jako Alvaro Cardona
    32. Knight Rider (2008-2009) jako Alex Torres
    33. The Deadliest Lesson (2008) jako Daniel
    34. Hotel California (2008) jako Hector Ramos
    35. Numb3rs/Wzór (2007) jako D.J. Rodriguez
    36. Live Free Or Die Hard/Szklana pułapka 4.0 (2007) jako Agent Johnson
    37. Drive (2007) jako Esteban Masferrer
    38. Thief/Złodziej (2006) jako Gabriel "Gabo" Williams
    39. In Justice (2006) jako Ignacio
    40. Walkout/Akt Odwagi (2006) jako Panfilo Crisostomo
    41. Night Stalker (2005) jako Richard Carr
    42. CSI: Las Vegas/CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas (2005) jako Rafael Salinas
    43. American Family/Rodzina, Ach Rodzina (2004) jako Conrado Gonzalez
    44. Half & Half (2004) jako Carter Del Toro
    45. The Division/Babski Oddział (2004) jako Gabe
    46. CSI: Miami/CSI: Kryminalne Zagadki Miami (2003) jako Ramon Cruz
    47. Kingpin/Król Koki (2003) jako Miguel Cadena
    48. The Shield/Świat Gliniarzy (2002) jako Jose Garcia
    49. The Time Machine/Wehikuł Czasu (2002) jako Toren
    50. NYPD Blue/Nowojorscy Gliniarze (2001) jako Rafael Mercado
    51. Charmed/Czarodziejki (2001) jako Inspektor Cortez
    52. Home Invaders (2001) jako Angel
    53. JAG/JAG: Wojskowe biuro śledcze (2001) jako Santos Ramirez
    54. Law & Order/Prawo i Bezprawie (2000) jako Denny Corea
    55. The Sopranos/Rodzina Soprano (1999) jako Eduardo Arnaz
    56. Crossfire/Krzyżowy Ogień (1998) jako Hernandez
    57. Blade Squad/Cyber Gliny (1998) jako Bravo
    58. Law & Order: Special Victims Unit/Prawo i Bezprawie (1998) jako Paul Sanchez
    59. Promised Land (1997) jako Reverend Alvarez
    60. Dead Men Can't Dance/Straceńcza Misja (1997) jako Sixkiller
    61. New York Undercover/Ulice Nowego Jorku (1997) jako Ron Perez
    62. NYPD Blue/Nowojorscy gliniarze (1997) jako Bobby Rock
    63. Destination Unknown (1997) jako Rico
    64. One Life To Live (1994-1997) jako Emilio Gonzales
    65. Swift Justice (1996) jako Antonio Silvera
    66. Educating Matt Waters (1996) jako T
    67. New York Undercover/Ulice Nowego Jorku (1994) jako Amando
    68. Innocent Blood/Krwawa Maria (1992) jako Asystent Koronera
    69. Guilty Until Proven Innocent/Uznany Za Winnego (1991) jako Brad Larosa
    70. Criminal Justice/Wymiar Sprawiedliwości (1990) jako Raymond Alvarez








  •  
    Ostatnia modyfikacja: 16-01-2016 18:20 przez Fenix The Best

    Dział przygotowała: Fenix The Best
    Komentarze (1)






    . . Copyright (C) 2004 - 2017 by Pik
    Regulamin   Kontakt