Uff, coż to był za seans! Ponad 40minut wydawało sie trwac 5 minut!
A teraz reszta wrażeń.
Przede wszystkim, nie da się ukryć, że zmiana klimatu jest bardzo odczuwalna, ale w tej chwili trudno mi porównywac ją do oryginału.
Przede wszystkim był to odcinek niesamowicie dynamiczny. Przez ponad 15 minut, ciagle cos się działo, nie było czasu na zaczerpnięcie oddechu. Dopiero po ponad 15 minutach akcja trochę zwolniła, ale wtedy uwage przykuwało to o czym mówią bohaterzy i o co im właściwie chodzi, co kombinują.
Wypisałam sobie w trakcie seansu rzeczy, które mi=nie w jakiś sposób zainteresowały, więc pozwolicie, że je sobie wypunktuje.
1. Nie dość, że Mike ma gadający samochód, to jeszcze ma gadźety jak z Bonda.
2. Duzo humoru.
3. Poprzednie intro podobało mi się jednak znacznie bardziej. Troche sie rozczarowałam tym, że tak duzo ujęć, które pojawiają się w Intrze, pojawiło się w pierwszych minutach filmu. Poprzedni openning był jednak znacznie bardziej dopracowany, ciekawszy. I gdzie sa moje babelki.
4. Reklama "GT500KR" wypisana na fotelach KITTa.
5. Ten Torres mnie zastanawia. Takim niedobrym człowiekiem się wydaje.

Wogóle te FBI wydaje sie takie złe.
6. Znalazłam pierwszy błąd.

Gdy Mike ściga kobietę, na tablicy KITTa sa inne numery.
7. Fajne było pojawianie sie w muzyce elementów starego KR Theme w trakcie odcinka.
bialy837 napisał/a |
I od razu pytanie do tych co już obejrzeli była rozmowa Mike Sara podczas pościgu i sara powiedziała że kiedyś tam w przeszłości Mike sie jej oświadczył. |
Tak.
Powiedziała, że zadzwonil do niej i sie jej oswiadczył. Powiedziała, że z tego samego dnia pochodzi scenka, w której Mike flirtuje z tamta laską.
Sarah mu odmówiła, a Mike przez nastepne 3 lata nie dawał znaku życia.
bialy837 napisał/a |
A drugie to rozmowa Alexa Torresa z Charlesem Alex mówi że nie chce żeby Mike odzyskał pamięć, a tą rozmowe nagrywa KITT
To prawda czy tylko ja tak zrozumiałem |
Może nie tyle nagrywał ta rozmowę, co jej sie przygladał.
A potem przeskanował tajne dane z segregatora dotyczacego Mike'a.