Coś mnie wzięło i stworzyłem jeszcze kilka nowych kodów.
Zrobienie niektórych zajęło mi 3 minuty, a niektórych 3 dni.
Mam nadzieję, że chociaż z części będziecie chętnie korzystać.
[ spoiler ]
Ukrywa on fragment posta, który pojawia się po wciśnięciu przycisku "Pokaż".
Była to kolejna propozycja kurziego.
Korzystanie:
[ spoiler ] Treść, początkowo ukryta [ /spoiler ]
Przykład działania:
Spoiler:
Brawo. Udało Ci przycisnąć przycisk i
odkryć tajną zawartość spoilera.:P
[ hidelink ]
Kod, który podobnie jak URL wstawia odnośnik na forum.
Z tą różnicą, że link taki jest specjalnie ukryty dla wszelkich robotów i pająków internetowych.
Dzięki niemu możecie bezpiecznie zamieszczać linki, które mają być widoczne wyłącznie dla ludzi.
Przed każdym linkiem zamieszczonym tym kodem, pojawia się informująca o tym mała kłódka.
Korzystanie:
[ hidelink ] Adres internetowy [ /hidelink ]
Uwaga: ze względów bezpieczeństwa, kod nie udostępnia możliwości zmiany opisu linku.
Czyli znane z polecenie: [ hidelink=Adres ] Opis [ /hidelink ] nie zadziała!
Oto jak widzą ten sam link roboty internetowe, na przykładzie naszego BOTa:
[ links ]
Ten bbcode jest połączeniem znanego oraz nowego .
Tworzy on pole (jak czy ), w którym każdy link jest automatycznie zabezpieczany przed robotami.
Głównym jego przeznaczeniem jest wklejanie linków do takich stron jak rapidshare czy hotlink.
Ważne jest, aby każdy link był w nowej linii.
Kod sam rozpoznaje, czy dana linia jest linkiem i tworzy go tylko wtedy, gdy tak jest, dzięki czemu można w nim zamieszczać również treści niebędące linkami.
Wewnątrz [ links ] działają także inne bbcode'y.
Fenix, ostatnio pytała, czemu nie ma tego kodu.. A więc już jest.
Kod po prostu przekreśla podane słowa.
Korzystanie:
[ strike ] Treść do przekreślenia [ /strike ]
Przykład działania:
David Hassel The Hoff!
[ line ]
Kod dodaje poziomą linię do posta.
Może służyć do odseparowania różnych tematów, łączonych postów lub co wymyślicie.
Już raz, przed premierowo, użyty w jednym z postów.
Korzystanie:
[ line ]
Przykład działania widzicie w tym poście.
[ justify ]
Czyli nic innego jak wyjustowanie tekstu wewnątrz kodu.
Korzystanie:
[ justify ] Treść wyjustowana [ /justify ]
Przykład działania:
Czy to naprawdę konieczne?
W przyszłości, planuję również przygotować do wszystkich dostępnych kodów odpowiednie przyciski podczas pisania postów.
Jednak na tą aktualizację, będziecie musieli jeszcze poczekać.
Dołączył: 25 Lut 2009 Skąd: mogłem wiedzieć, że była niepełnoletnia?
Wysłany: 05-02-2010, 06:18
Brawo, Pik!
To na prawdę duże udogodnienia.
Co więcej, nie są to jakieś trudne do zapamiętania nazwy. Coś czuję, że zaś się szybko nauczę kilku poleceń
Trochę nasz krzywdzisz,( ) Pik: na innych forach nie ma tak "cieplutko" z kodami BB.
I za to Ci dziękuję.
A Fen będzie mogła w końcu napisać, że
Spoiler:
Mis jest miss Photoshopa wszystkiego.
No ja klikałam, bo Samuraj zwrócił na to uwagę. Smile
Nie wiem od czego to jednak zależy bo najpierw ostwierało mi sie te menu, potem mnie a teraz znowu. Razz
Mi tam się te opcję chyba nie przydadzą, ale fajnie, że je zrobiłeś
_________________ Knight Rider. A shadowy flight into the dangerous world of a man who does not exist. Michael Knight, a young loner on a crusade to champion the cause of the innocent, the helpless, the powerless, in a world of criminals who operate above the law.
Ostatecznie została rozwiązana kwestia dublowania się nicków w sekcji Online, czyli na liście osób aktualnie obecnych w serwisie.
Od tej pory każdy nick wystąpi maksymalnie jeden raz.
Nie będzie już żadnych podejrzeń o rozdwojenie jaźni.
Jednocześnie zostało wprowadzone specjalne powiadomienie.
Jeżeli w tym samym czasie na jedno konto użytkownika zalogują się dwie osoby (z różnych adresów IP) jego nick zostanie zaznaczony kolorem czerwonym.
Jest to informacja, która może wskazywać na fakt, iż ktoś niepowołany włamał się na nasze konto.
Informacja będzie się także pojawiać w sytuacji, gdy my przeglądamy serwis z kilku komputerów na raz. Wówczas nie trzeba się nią przejmować.
Powiadomienie (wyróżnienie kolorem) będzie widocznie wyłącznie dla danego użytkownika.
Wreszcie poprawiłem błąd, który powodował, iż niektóre wgrywane obrazki nie wyświetlały się.
Czasem dotyczyło to wyłącznie miniaturki, a czasem całego obrazka.
W związku z tym już teraz wszystkie obrazki w Galerii powinny wyświetlać się prawidłowo.
Jeżeli jednak znalazłby się obrazek, który by nie działał, proszę o zgłoszenie tego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum