Przedstawiam wam odcinek Nieustraszonego 'KITT vs KARR' nagrany z telewizji POLSAT w latach '90-tych. Odcinek podzielony jest na 4 części i umieszczony w serwisie wrzuta.pl. To prawdziwa gratka dla miłośników polskiej wersji językowej telewizji Polsat, przetłumaczonej przez Krzysztofa Mościckiego, a w roli lektora Mirosławem Uttą, który sprawdził się doskonale czytając dialogi serialu. Jakość obrazu nie poraża w porównaniu z wersją wydania na DVD, ale żółte słoneczko w rogu wzbudza wspomnienia z pierwszej emisji naszego serialu w Polsce, w erze gdy nie mieliśmy jeszcze w domu komputerów, internetu czy odtwarzaczy DVD... Miłego oglądania
Linki nieaktywne
Ostatnio zmieniony przez eNeR 24-02-2013, 20:24, w całości zmieniany 6 razy
Super sprawa..zawsze chętnie wracam do wersji z Polsatu, bo właśnie przypomina mi dawne czasy..początki mojej przygody z KR..bardzo miłe wspomnienia..no i rozmowy naszych bohaterów z głosem Mirosława Utty brzmią jeszcze lepiej
Wysłany: 13-01-2011, 00:17
eNeR napisał/a
no i rozmowy naszych bohaterów z głosem Mirosława Utty brzmią jeszcze lepiej
Pan Mirosław Utta naprawdę się przyłożył, słychać w jego głosie zaangażowanie, czytane przez niego dialogi są stonowane do postaci i świetnie oddają emocje. Osobiście oglądając wiele innych filmów i seriali czytanych przez pana Uttę, stwierdzam, że to jego najlepsza praca, nawet w MacGyverze dla Poloni1 i Polsatu się chyba tak bardzo nie zaangażował, kto wie może sam był kiedyś fanem naszego serialu Podsumowując wersja Polsatu jest najlepsza
M. Utta rewelacyjnie przeczytał kwestie we fragmencie, ktory zaczyna się w 10 min i 42 sek. drugiego klipu, Mowa o poradach odnośnie relaksu i presji w związku z wciśnięciem TB
To w ogóle jedna z najlepszych scen w całej serii
szachu_1982 Fan KR od 1990 roku
Wysłany: 16-01-2011, 15:42
I tutaj widac prawdziwy profesjonalizm w tłumaczeniu i czytaniu.
Utta wymiata.
Zupełnie co innego niż na DVD aż przyjemnie oglądać.
ps.Foster dzięki temu że to przypomniałeś wygrzebałem wczoraj z pawlacza wszystkie stare VHS z KR i magnetowid.Kupiłem piwko i zrobiłem sobie mały maraton KR , mam tam prawie wszystkie te odcinki z Polsatu tyle że kasety maja już około 16 lat i jakość nie najlepsza niestety ale aż miło było obejrzeć kilka odcinków polsatowskich.
ps.Foster dzięki temu że to przypomniałeś wygrzebałem wczoraj z pawlacza wszystkie stare VHS z KR i magnetowid.Kupiłem piwko i zrobiłem sobie mały maraton KR , mam tam prawie wszystkie te odcinki z Polsatu tyle że kasety maja już około 16 lat i jakość nie najlepsza niestety ale aż miło było obejrzeć kilka odcinków polsatowskich.
Nie myślałeś Szachu, aby zabezpieczyć swoje nagrania na wieczność... czyli zrobić kopię cyfrową. Ja niestety mam niewiele odcinków z Polsatu, właściwie kilka, wszystko zabezpieczone już w formie cyfrowej. Gdybym miał ich więcej, najlepiej wszystkie, chciałbym zrobić coś takiego, że dźwięk z Polsatowskiej wersji połączyć z obrazem z DVD-Ripów. Mielibyśmy wersję Polsatowską z obrazem w dobrej jakości. Więc właściwie potrzebna była by mi tylko ścieżka audio z nagrań, które Ty posiadasz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum