Dzięki, Bandit! Bardzo ciekawy news
Hmm..to przedostatnia runda serii. Ciekawe, czy Robert pojedzie też w kolejnej (22-23.10, Estoril!) i czy to przymiarka do pełnego sezonu 2017, czy też kolejny trening przed...czymś
Dołączył: 25 Lut 2009 Skąd: mogłem wiedzieć, że była niepełnoletnia?
Wysłany: 16-09-2016, 20:49
eNeR napisał/a
czy też kolejny trening przed...czymś
Chłopak za bardzo kombinował (trening rowery, który ponoć był ostry, słynna nalepka w okolicaach łokcia widziana w czasie transmisji któregoś meczu reprezentacji Polski), żeby skończyło się jednym, dwoma epizodami w Renault Trophy. Facet ten celuje zresztą trochę wyżej
Dobra, obojemy wiemy, że nie czekasz na nic innego, tylko potwierdzenie duetu Kubica-Magnussen na 2017
https://www.youtube.com/user/renaultsport
Pierwszy wyścig w sobotę o 15:50, kolejne dwa w niedzielę o 9:50 i 12:15.
Też myślę, że Robert nie zagości w tej serii na dłużej. Mimo wszystko to za niski poziom jak na kierowcę takiego kalibru.
EDIT:
Grzegorz Gac napisał/a
Renault Sport Trophy z Robertem Kubicą w @Eurosport_PL live sobota 15.45-17.15 i niedziela 12-13.00. Kto żyw niech ogląda
EDIT2: Z FB Kubicy:
Cytat
W ten weekend skorzystam z zaproszenia Renault i wrócę na tor wyścigowy. Jeśli chodzi o samochody z drzwiami i z dachem, R.S.01 jest naprawdę dobrym autem. Fajnie się nim jeździ. Ma dużo lepsze osiągi, niż na przykład samochody GT3 i bliżej mu do DTM. Dużym plusem był też tor Spa, na którym będziemy się ścigać, ponieważ jest to tor kultowy.
Jak w każdych mistrzostwach mamy do czynienia z samochodami specyficznymi, prowadzonymi przez wyspecjalizowanych kierowców i przyjeżdżając na jeden wyścig, bez normalnych testów i przygotowania, trudno cokolwiek oczekiwać. Uważam, że dużo skorzystam na tej możliwości startu, a na tym etapie roku jest dość ważne, aby sprawdzić, jakie będą moje odczucia. Od tego będzie też zależało, jak sobie ustawię końcówkę sezonu. Jeśli w przyszłym roku będę startował na wysokim poziomie, a mam nadzieję, że tak się stanie, to muszę się zacząć do tego przygotowywać.
Do zobaczenia na torze
Robert
Ciekawie to wygląda. Zaproszenie poszło od Renault, a Robert ma nadzieję na starty na wysokim poziomie w przyszłym roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum