No ja w kwestii połfinałów póki co podpisuję się pod eNeRskim, ale dodałabym jeszcze piosenkę pochodzącą z Norwegii.
Nie jest odkrywcza, ale refren wpada w ucho.
Jutro drugi półfinał a w sobote finał.
A nie mówiłam, ze Azerbejdan jest boski/diabelski.
A nie mówiłam, ze Azerbejdan jest boski/diabelski.
Dosłownie
Rider napisał/a:
Następnym razem wyślemy Boysów xD.
Byliby lepsi i mieliby większe szanse
..nie, nie żartuję.
Fenix The Best napisał/a:
Ten indyk to wogóle porazka, jak tylko go widze to się we mnie agresja wyzwala. :/
Nie no, na mnie to aż tak nie działa;p Dziwię się tylko, że to Irlandczycy wpadli na ten pomysł..dotychczas to raczej Niemcy robili takie piosenki ze stworkami, jak choćby Gimme Moorhuhn z kurczakiem z gry komputerowej - nawiasem mówiąc jednej z moich ulubionych;D (nie mówię tu akurat o Eurowizji).
Nie no, na mnie to aż tak nie działa;p Dziwię się tylko, że to Irlandczycy wpadli na ten pomysł..dotychczas to raczej Niemcy robili takie piosenki ze stworkami, jak choćby Gimme Moorhuhn z kurczakiem z gry komputerowej - nawiasem mówiąc jednej z moich ulubionych;D (nie mówię tu akurat o Eurowizji).
Wydaje mi się, ze ostatnio reprezentantem Niemiec by bardzo slaby zespol country.
No i fakt, niemcy lubia maskotki, jakies krokodylki, gumisie, pijane renifery, whatever.
Tak, właśnie o to chodzi I kolejne miejsca finałowe wskazują stopień debilizmu i beznadziejności utworu - zwyciężą (teoretycznie!) ten najmniej debilny, zaś im dalej, tym gorzej
..natomiast debilnie postąpiła TVP olewając drugi półfinał. Może ja np. bym chciał zobaczyć reprezentantów którzy odpadli? Ech.
No tak, wyjechałaś z Tomem Waitsem..
Jego głos obecnie dość ciężko usłyszeć gdziekolwiek
Z piosenkami Waitsa postanowiła się zmierzyć aktorka Scarlett Johansson:
http://uk.youtube.com/watch?v=SmzUOvgNYVw
Scarlett nagrała całą płytę w podobnych klimatach - jakkolwiek by tego nie oceniać to na pewno na plus należy ocenićfakt, że postanowiła nagrać cośambitniejszego niż kolejne mdłe pioseneczki w stylu wyjącej gwiazdy stolarni Paris Hilton czy wszystkich innych cukierkowych piskliwych gwiazdek.
Wracając do Eurowizji obstawiam, że nasza reprezentantka uplasuje się w okolicach 10 miejsca.
Z piosenkami Waitsa postanowiła się zmierzyć aktorka Scarlett Johansson:
http://uk.youtube.com/watch?v=SmzUOvgNYVw
Scarlett nagrała całą płytę w podobnych klimatach - jakkolwiek by tego nie oceniać to na pewno na plus należy ocenićfakt, że postanowiła nagrać cośambitniejszego niż kolejne mdłe pioseneczki w stylu wyjącej gwiazdy stolarni Paris Hilton czy wszystkich innych cukierkowych piskliwych gwiazdek.
Tak, słyszałam o Scarlett, ale jakoś mnie ona nie zachwyca.
A ten teledysk uznano chyba za jeden z najgorszych w historii.
Nie gustuję w panach, więc pozwól że nie odpowiem
A jeśli chodzi o jego muzykę, to nawet jednego tytułu nie przytoczę, jakoś nie było mi do niego po drodze
BX, świetny obrazek..uśmiałem się z tego
Walther Matthau w wersji obrazkowej..i ta całą reszta..super Chciałbym mieć taką tapetę
..a jeśli o szanty chodzi, to pomijając lola ze spartańską wersją proponowałbym Ci jednak polskie wersje, bo co to za szanty bez polskich tekstów i szumu Bałtyku
Mam płytkę z różnymi szantami, jeśli byś chciała tytuły, to mogę podesłać, jednak wykonań jest bardzo wiele i są one bardzo nierówne - niektóre utwory są zupełnie od siebie różne w różnych wykonaniach, interpretacja jest tu bardzo ważna bo po prostu można za przeproszeniem spieprzyć klimat
Jako ciekawostkę dodam że najlepsze szanty słyszałem w tawernie przy latarni morskiej na Rozewiu ( http://www.rozewie.wla.com.pl/index.php ), niestety tam zasłyszanych wykonań nie udało mi się zdobyć, może zdobędę je u źródła w wakacje
..a jeśli o szanty chodzi, to pomijając lola ze spartańską wersją proponowałbym Ci jednak polskie wersje, bo co to za szanty bez polskich tekstów i szumu Bałtyku