Wróć do serwisu FAQ Download Edytuj profil w serwisie Księga gości International guests

Strona główna forum Szukaj Użytkownicy Zaloguj

FAQStrona g3򶭡 forum SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy ZalogujZaloguj

 

Poprzedni temat :: Następny temat
Knight Rider: The Game 2 - Problemy z grą
Autor Wiadomość

Adi_Knight


Dołączył: 19 Lut 2008
Skąd: Sławków

Wysłany: 19-02-2008, 15:31 Knight Rider: The Game 2 - Problemy z grą


Otóż mam problem z grą Knight Rider: The Game 2. Gdy ją uruchamiam wyswietla sie ekranik z tymi informacjami potem mam czarny ekran i slysze tylko fragment muzyczki:(((. Wie ktos o co moze chodzić?? KR1 chodzi na moim sprzecie bez problemu a KR2 nie chce. A taki mam sprzęt;

Procek Intel Core2Duo 1,8 GHz
2 GB RAM
Karta Nvidia 8600 GT (chyba) 256MB
Płyta główna GeForce SSeries.

Jeszcze raz proszę o pomoc
 
 

Fenix The Best 
Moderatorka



Dołączyła: 09 Cze 2006
Skąd: SPARTAAAA!!!

Wysłany: 19-02-2008, 15:39 


Pierwsze pytanie: Czy masz najnowsze sterowniki do karty graficznej? :)
Jeżeli nie masz, to zaktualizuj, a jeżeli masz, to spróbuj znależć starszą wersję. ;)
_________________


Nie jestem klockiem lego, nie muszę do niczego pasować.
 
 
 

Jor-El


Dołączył: 18 Lut 2008

Wysłany: 19-02-2008, 16:04 


Podstawowe pytanie czy grę którą posiadasz masz oryginalną??

Jeśli tak to zastanowił bym sie nad tym czy przypadkiem nie używasz Visty, potrafi ona nieraz szwankować na starszych programach. Raczej od razu odpada problem z Directx bo gra nie wiem czy wymaga nawet 9.0c a przy sterownikach do GF 8600GT masz wersje 9.0c i 10 na viste tak wiec to raczej nie to.

Opisz no moje pierwsze pytania to pomyślimy, no i czy próbowałeś tez ze sterownikami jak poleciła Fenix The Best, to czasami tez możne być powodem, chociaż przy tak starej grze...
 
 

Adi_Knight


Dołączył: 19 Lut 2008
Skąd: Sławków

Wysłany: 19-02-2008, 19:40 


Tak gra jest orginalna a mam XP-ka. Sterowniki chyba mam najnowsze do karty graficznej a DirectX mam 9.0c. A czy ze sterownikami to problem to nie wiem bo jak wspominałem KR1 chodzi bez probleum.
 
 

Fenix The Best 
Moderatorka



Dołączyła: 09 Cze 2006
Skąd: SPARTAAAA!!!

Wysłany: 19-02-2008, 19:46 


Tak jak pisałam wyżej, spróbuj podmienić sterowniki na starszą wersję, może to coś zdziała. :)
U mnie też się tak czasami zdarzało, że był dźwięk a nie było obrazu, a po podmianie sterowników wszystko wracało do normy. ;)
_________________


Nie jestem klockiem lego, nie muszę do niczego pasować.
 
 
 

takeouter

Dołączył: 24 Mar 2008
Skąd: Katowice

Wysłany: 25-03-2008, 19:02 


Ja mam dokładnie ten sam problem z KR2 tylko, że moja wersja gry to juz nie oryginał:P i też juz zmieniłem sterowniki na wszystkie mozliwe i nic:/ mam MX440
 
 
 

Piotrek94

Dołączył: 06 Sty 2008

Wysłany: 07-11-2008, 15:51 


Mam problem. Gdy wkladam plyte i klikam zainstaluj to dalej nic sie nie dzieje. o co chodzi? Mam Viste. Prosze o pomoc.
 
 

eNeR 
Moderator / DJ



Dołączył: 03 Maj 2006
Skąd: Warszawa

Wysłany: 07-11-2008, 15:55 


Na chwilę obecną przychodzi mi do głowy tylko jedno rozwiązanie - gra nie działa na tym systemie.. :|
Jednak może ktoś wymyśli jakieś inne opcje..
_________________
 
 

Piotrek94

Dołączył: 06 Sty 2008

Wysłany: 07-11-2008, 16:00 


To dziwne. 1 mi chodzi(choc niezbyt dobrze) a jest starsza od 2.
 
 

Rider 
Konserwator



Dołączył: 08 Lip 2006

Wysłany: 07-11-2008, 18:40 


Ustaw tryb zgodności ze starszym systemem (xp na ten przykład).
_________________

Piszę poprawnie po polsku.
 
 

Karr20

Dołączył: 21 Lis 2006

Wysłany: 31-03-2009, 20:33 


zadne stery nie sa potrzebne ja ci pomoge bo mialem ten sam klopot wejdz do katalogu gry wejdz w folder data a potem movies i usun te pliki:
daviled
new game
logo

wtedy gra pominie je i bedziesz odrazu w menu glownym sprobuj mi podzialalo
 
 
 

Bandit 
Bye bye Baby!


Dołączył: 14 Kwi 2009
Skąd: Trzebnica

Wysłany: 04-11-2009, 21:15 


szukam sposobu na podkręcenie osiągów K.I.T.T.a do ok.140-150 mph. z góry dzięki. :wink:
_________________
But there's a truck driving legend in the south today
A man called Bandit from Atlanta, GA
 
 

Fenix The Best 
Moderatorka



Dołączyła: 09 Cze 2006
Skąd: SPARTAAAA!!!

Wysłany: 04-11-2009, 21:44 


Opisałam sposob na to w tym temacie:
http://www.knight-rider.pl/for...ewtopic.php?t=137&start=0

;)
_________________


Nie jestem klockiem lego, nie muszę do niczego pasować.
 
 
 

Bandit 
Bye bye Baby!


Dołączył: 14 Kwi 2009
Skąd: Trzebnica

Wysłany: 05-11-2009, 14:09 


niestety, nie znalazłem opisywanego przez ciebie pliku. w folderze z grą mam takie pliki:
Application(ustawienia konfiguracyjne, nic tam nie znalazłem)
DaviLowLevelAbort
DebugApplication
ErrorApplication
INSTALL
readme
ścieżki save'ów od 1 do 16(Track x)
UNWISE
w którym szukać?
_________________
But there's a truck driving legend in the south today
A man called Bandit from Atlanta, GA
 
 

Fenix The Best 
Moderatorka



Dołączyła: 09 Cze 2006
Skąd: SPARTAAAA!!!

Wysłany: 05-11-2009, 16:21 


Oj, patrzę, że pytałes o KR TG2, a ja Ci podałam sposób z KR: TG1. :P

W tej chwili dwójki nie mam zainstalowanej na kompie (a przynajmniej na tym, na którym teraz pracuję :P ), jak uda mi sie znaleźć płytę z grą to dam Ci znac co i jak. ;)
_________________


Nie jestem klockiem lego, nie muszę do niczego pasować.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group. KRPL Mod by Pik. Template created by szpak.
Copyright (C) 2004 - 2019 by Pik  
Regulamin   Kontakt