Cóż mogę powiedzieć o tym mustangu... w samym filmie nawet nie wypadł źle, ale nie oszukujmy sie nie pasuje do KR'a.
Uważam ze jak już mieli wsiąść do filmu nie nowy samochód (żaden prototyp) czy jakąś inną nowość z 2007r. To mogli chociaż sięgnąć po samochód który najlepiej w dzisiejszych czasach oddawał by wygląd Pontiaca Trans -Am'a, mówię tu oczywiście o Corvett'cie.
Najlepsza byłaby wg. mnie Corvetta C5
Czy ta sylwetka nie przypomina najlepiej starego K.I.T.T'a?
A tutaj...musiałem dodać to zdjęcie...dla mnie to taki woź, w tym magicznym kolorze, powinien zostać KI3000
Również jeżeli nie chcieli by dawać aż, że tak powiem tak trochę "starszego" auta to mogli sie pokusić o Corvett'e C6, która wyszła chyba prawie równo co ten mustang ( do produkcji)
Oto jej fotka:
Jedyny jej minus w porównaniu do C5 tpo brak unoszonych przednich świateł, co było tak charakterystyczne dla Pontiaca.
Reasumując, wybrano Mustanga bo sie opłacał i Ford pokrył pewnie koszty w zamian za reklamę... co do Corvetty to pewnie problemem mogło być dla nich kontrakt z GM ale myślę ze takie sprawy by i tak z nimi załatwili, no i wtedy głosem mógł by być Will Arnett.
Szkoda...bo inaczej wyobrażałem sobie nowego K.I.T.T'a. Dla mnie on zawsze pozostanie Trans-Am'em '82