Jak ostatnio widzieliście ilość pojawiających się błędów jest zastraszająca.
Wszystko to spowodowane jest wzrostem popularności serwisu, a co za tym idzie ciągłym zwiększaniem się ilości odwiedzających.
Jak już nie raz pisałem, serwis ten stworzyłem z pasji, dla wszystkich fanów, dlatego zawsze będzie on zawsze stuprocentowo bezpłatny. Starałem się powstrzymywać od umieszczania denerwujących reklam. Do tej pory sam opłacałem serwer, który nie jest zbyt kosztowny.
Natomiast teraz niestety trzeba będzie się przenieść na nowszy serwer, który będzie o wiele droższy.
Wiele razy to proponowaliście, to teraz czas na to pytanie, na poważnie:
Czy bylibyście wstanie, całkowicie nieobowiązkowo, bez żadnego przymusu, wpłacać DOWOLNE kwoty pieniędzy, które były by w całości przeznaczone na opłacanie nowego serwera?
Proszę Was o szczerą odpowiedź, co o tym myślicie, czy jesteście za tym, aby w taki sposób wspierać serwis?
Jeśli tak, to ile (realnie) moglibyście zaoferować?
Dodam tylko, że za serwer płaci się co rok.
Zapytacie, co będziecie mieć w zamian?
Otóż, żeby nie było wątpliwości..
Nic.
Bo nie mam, co dać.
Mogę obiecać, że na nowym serwerze błędy przestaną się pojawiać, więc wszystkim nam będzie się lepiej żyło.
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, jako podziękowanie za wpłatę,
mogę założyć Wam alias na adres pocztowy w domecie serwisu,
czyli moglibyście mieć adres
TwojeImieLubKsywkaLubCosTam@knight-rider.pl.
Ewentualnie mogę jeszcze ustawić przekierowanie na jakąś Waszą stronę,
która również była by w tej domenie, czyli na przykład:
www.JestemFanem.knight-rider.pl
Macie jeszcze jakieś pomysły?
Chętnie wysłucham.
Zrobiłbym podgląd kto wpłacił (można by było oczywiście wpłacać anonimowo), licznik ile brakuje do zapłacenia na ten rok, itd.
Jeżeli jakimś cudem zostałaby nadwyżka pieniędzy, przeszłyby one na następny rok, albo zostały zainwestowane na reklame serwisu, a co za tym idzie KR w Polsce - o tym wspólnie decydowaliby wszyscy, którzy dokonali wpłaty.
Czekam na Wasze opinie.
Mam nadzieje, że mnie zbytnio nie skrytykujecie.
P.S. Specjalnie nie dawałem tutaj sondy, bo bardziej liczy się dla mnie to, co każdy indywidualnie o tym myśli.