Dołączył: 25 Lut 2009 Skąd: mogłem wiedzieć, że była niepełnoletnia?
Wysłany: 10-04-2010, 11:25
Smoleńsk 10.04.2010
//Posty wydzielone z tematu Czacik. - Pik
Zastanawiając się nad tą tragedią doszedłem do dosyć dziwnego wniosku. Dzisiaj sobota, wigilia niedzieli Miłosierdzia Bożego. 5 lat temu w wigilię Miłosierdzia Bożego zmarł Papież.
Czemu ten dzień PONOWNIE jest dla nas tak tragiczny?
memento mori...
[*]
_________________ Homo sum; humani nil a me alienum puto.
Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce
Zawsze jestem z dala od polityki ale to, co się dziś stało, to niewyobrażalna tragedia. Bardzo mi żal tych ludzi i ich rodzin..ogrom tej katastrofy przeraża. Nasz kraj długo będzie się po tym zbierał.
Masakra, tak mi szkoda tych ludzi i ich rodzin. To było takie niespodziewane.
Żeby się nie okazało tylko, że to Ruscy zamach zrobili. Zaprosili Polaków na obchody rocznicowe i znowu nam elitę polityczną kraju zabrali.
Mam nadzieję, że Komorowskiemu uda się szybko zażegnać kryzys, który na pewno spotka teraz nasz kraj. Mam tez nadzieję, że nowi ludzie, którzy zastąpią zmarłych polityków, godnie ich zastąpią.
kaka mnie się nasuwa dużo więcej dziwnych skojarzeń i zbiegów okoliczności
Ale niech to pozostanie przemilczane, w tym momencie.
Im dłużej o tym myślę tym bardziej mnie to wszystko boli, szokuje i smuci. Wiele ważnych postaci polskiej polityki i nie tylko odeszło w jednej chwili. Ale przede wszystkim w jednym momencie zniknęło tyle istnień ludzkich. Przeraża mnie to, nie mogę uwierzyć, że to się stało tuż przed lądowaniem i że ani jedna osoba nie przeżyła. Potworny dramat dla polskiej polityki, dla rodzin tych ludzi, dla Polski. I jeszcze ta symbolika..rocznica tragedii przyniosła kolejną tragedię. Los bywa naprawdę niesamowicie okrutny i po raz kolejny przekonaliśmy się jak kruche jest nasze życie. Brak słów......................................
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
zostaną po nich buty i telefon głuchy
tylko co nieważne jak krowa się wlecze
najważniejsze tak prędkie że nagle się staje
potem cisza normalna więc całkiem nieznośna
jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy
kiedy myślimy o kimś zostając bez niego...
Żeby się nie okazało tylko, że to Ruscy zamach zrobili. Zaprosili Polaków na obchody rocznicowe i znowu nam elitę polityczną kraju zabrali.
Błągam, bez takich pomysłów... To jest tak żałosne, że nawet słów na komentarz mi brakuje (nie mówię, że to Twoje zdanie, wyrażasz zapewne obawy, że znajdą się tacy, którzy będą szerzyli tak idiotyczną teorię).
Fenix The Best napisał/a
Mam tez nadzieję, że nowi ludzie, którzy zastąpią zmarłych polityków, godnie ich zastąpią.
Miejmy nadzieje, że godnie będą sprawować swoje urzędy. Napewno jednak nie zastąpią tych, którzy tak tragicznie dziś zginęli.
Błągam, bez takich pomysłów... To jest tak żałosne, że nawet słów na komentarz mi brakuje (nie mówię, że to Twoje zdanie, wyrażasz zapewne obawy, że znajdą się tacy, którzy będą szerzyli tak idiotyczną teorię).
Fenix przestań do jasnej cholery szerzyć takie idiotyzmy. Tak samo jakiś idiota może napisać, że to wszysto spisek PiS. Sondaże im nie pasowały, byli pewni, że przegrają z Komorowskim w wyborach, więc wymyślili coś co powinno zbliżyć ludzi do ich partii. No przecież to takie idiotyzmy, że się w głowie nie mieśći. Zachowajmy powagę w obliczu tak wielkiej tragedii.
Że był naprawiany pięć miesięcy temu ni znaczy że nie mógł się rozbić, to stary samolot który nie posiadał komputerowego naprowadzania IRS, była mgła i pas w smoleńsku jest krótki. W przemyśle lotniczym żaden samolot nie jest pewny, wszystko może zawieść, człowiek może popełnić błąd, wystarczy lekki niesprzyjający podmuch wiatru i samolot schodzi z kursu.
Jak mógł nie miec ILS? Chyba przepisy mówią, że tylko awionetki moga tego nie mieć ( a i tak większość ma). Do tego problem niekoniecznie był po stronie samolotu- system ILS kalibrowany jest z ziemi, ustawia się co radiolatarnie maja wysłac do samolotu, więc bardziej tutaj spodziewałbym się sabotazu jeżeli w ogóle brać takie sytuacje pod uwagę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum