Od razu mówię, że Park Jurajski to jeden z moich ulubionych filmów ever (byłem na premierze zarówno oryginału w 1993 jak i zremasterowanej wersji 3D w 2013, sentyment, mania i w ogóle

), więc z jednej strony bardzo czekam na ten film a z drugiej jestem sceptycznie nastawiony. Poza oryginałem, żadna kolejna część mi się nie podobała (no, nie na tyle - co jedna to słabsza), na dodatek jestem wrogiem CGI, którego teraz wszędzie pełno..
..dlatego w tym zwiastunie bardziej, niż tymi dinozaurami jaram się ładnymi widokami, paroma obiecującymi scenami i nawiązaniem muzycznym do słynnej kompozycji Johna Williamsa z cz.1 (mam nadzieję, że w filmie będzie ich więcej). OK, pewnie tego nie zepsują, bo już teraz nie wygląda źle, ale jestem pewien, że i tak animatroniczny oryginał dinozaura pozostanie niedościgniony.
Mam nadzieję, że chociaż fabuła będzie w miarę i bohaterowie nie będą irytowali, wtedy będzie git. Koleżko ze Strażników Galaktyki średnio mi się widzi jako obrońca ludzkości i pogromca dino a tak wyrazistych postaci jak choćby Malcolm czy Hammond pewnie próżno będzie szukać, ale póki co stopuję z narzekaniem, jeszcze pewnie z 15 trailerów będzie do premiery