Jako, że wszędzie (lub niemal wszędzie) śnieg właśnie jest zmywany przez deszcz i Święta - jak to w ostatnich latach - nie będą białe, pozostaje nam posłuchać i pooglądać, przy okazji wprowadzając się w świąteczny klimat...
Od kilku dni zasłuchuję się w nowym nagraniu, będącym efektem współpracy naszego mistrza muzyki elektronicznej,
Marka Bilińskiego oraz duetu xxanaxx. Posłuchajcie, najlepiej wieczorem. Bardzo klimatyczne. Polecam!
Pamiętacie hit "Freestyler" Bomfunk Mc's? Myślę, że tak, zresztą przypominałem go niedawno podczas Knight Rider Party
Choć trudno w to uwierzyć, ten numer skończył właśnie...20 lat! Z tej okazji powstał nowy teledysk, w którym odtworzono większość scen z oryginału oraz pojawili się, jak przed laty, członkowie Bomfunk MC's. Świetna sprawa! Zobaczcie sami:
Jeśli chcecie pobawić się w detektywa, poszukajcie sami podobieństw i smaczków (jest ich mnóstwo), ale jest też wersja dla leniwych - porównanie na żywo obu teledysków Miłej zabawy!
Niespodziewanie, w wieku zaledwie 49 lat zmarł Keith Flynt, wokalista The Prodigy.
Odeszła kolejna ważna postać, jedna z ikon muzyki elektronicznej i w ogóle muzyki. Lata 90. bez The Prodigy nie byłyby takie same.
Podejrzewam, że nikt tego nie ma, ale ta piosenka kojarzy mi się z dzieciństwem, kasetami i Unowcem, z którym chyba niedługo będę się żegnać. Może ktoś ma też shit w jakiejś znośnej wersji jako mp3?
Podobnie jak tego, czego mieliśmy przyjemność słuchać z Fenix w Krakowie podczas niedawnego koncertu (i nioficjalnego zlotu KRPL) Bardzo polecam, świetny zespół świetnego gościa, jednego z najwybitniejszych włoskich kompozytorów muzyki filmowej. Wspaniały progressive rock (a także sporo dobrej elektroniki, jeśli wsłuchać się w solowe dokonania Claudio).
Jakiś czas temu udało mi się nabyć znakomity album Klaus-a Schulze-a oczywiście w dwupłytowej winylowej wersji przyznam że koncert ten towarzyszył mi w pamięci mojego telefonu nieustannie przez dobre trzy miesiące oczywiście obecnie również powracam do niego dość często zaś sam winyl zasilił moją kolekcję o nową pozycję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum