Oprócz Roberta na testach zobaczymy jeszcze jednego zawodnika z Polski, Robina Rogalskiego. Testy za kierownicą Audi będą nagrodą za zdobycie tytułu w Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup.
Znamy już wszystkie elementy układanki: Robert obowiązki kierowcy testowego/rezerwowego w Alfa Romeo w F1 połączy z wyścigami w zespole ART/BMW w DTM.
https://f1wm.pl/news/46837
Robertowi póki co średnio idzie w DTM. Fatalne tempo w kwalifikacjach (0.4 sekundy straty do przedostatniego zawodnika) i problemy z dogrzaniem opon w wyścigach. Co prawda w końcówce potrafi złapać tempo czołówki, ale co z tego skoro na walkę o lepszą pozycję jest już wtedy za późno? Nie pomaga też zeszłoroczny samochód i niedoświadczony zespół (ach, te pit stopy ). Obawiam się, że takie występy mogą już definitywnie przekreślić szansę na fotel w Alfie, o którym jeszcze niedawno się wspominało.
Niestety, też mam mieszane uczucia, w każdym razie te (czy może: takie) wyścigi w DTM na pewno Robertowi nie pomogą. Inna sprawa, że Alfa Romeo może obecnie walczyć chyba tylko z Williamsem. Źle to wszystko się poukładało, dodajmy do tego niepewną przyszłość serii DTM. Robert totalnie nie ma szczęścia.
Tymczasem: tydzień temu, potajemnie, Orlen nakręcił ciekawy spot z okazji stulecia Bitwy Warszawskiej.
Robert Kubica pędził Wisłostradą bolidem F1 a równolegle, Wisłą, Bartek Marszałek bolidem F1H2O.
Tymczasem: tydzień temu, potajemnie, Orlen nakręcił ciekawy spot z okazji stulecia Bitwy Warszawskiej.
Robert Kubica pędził Wisłostradą bolidem F1 a równolegle, Wisłą, Bartek Marszałek bolidem F1H2O.
Po tym filmie aż mi się przypomniał Red Bull 3D Race. Miałem nawet nagraną relację, ale niestety przepadła (a szkoda, bo obecnie nie ma szans tego znaleźć w internecie).
Pojawił się ciekawy film z przejażdżki Roberta po Nordschleife:
Po tym filmie aż mi się przypomniał Red Bull 3D Race. Miałem nawet nagraną relację, ale niestety przepadła (a szkoda, bo obecnie nie ma szans tego znaleźć w internecie).
Opowiedz coś więcej - wyobraźnia zrobi swoje
Ależ "przejażdżka" Roberta! Musiałem to obejrzeć na dużym ekranie...mega. Zrobiła na mnie większe wrażenie, niż wszystkie wyścigi DTM + fajnie sobie pogadali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum