No tak, temat wyglądu serwisu ponownie wraca.. o czymś to świadczy.
Ale cieszę się, że mówicie szczerze, co myślicie. Taka konstruktywna dyskusja jest bardzo pomocna.
Tak jak obiecałem na poprzednim czacie, zostaną wprowadzone skórki serwisu.
Każdy użytkownik sam będzie mógł wybrać jaką kolorystykę chce widzieć.
Ta modyfikacja będzie bardzo czasochłonna (ponieważ większość plików serwisu będzie trzeba modyfikować) w związku z tym, na jej wprowadzenie musicie poczekać.
Niestety ze względu na budowę serwisu, nie mam możliwości stworzenia różnych układów strony dla różnych skórek. Zmiany wyglądów będą dotyczyły tylko kolorystyki.
Coraz częściej zastanawiam się nad całkowitą przebudową serwisu (stworzeniem od zera) bowiem ten ma wiele wad. Tworzyłem go dość dawno temu, gdy poziom moich umiejętności był o wiele niższy. Nie spodziewałem się również takiego sukcesu. Przez to system na sporo niedoskonałości i ograniczeń. Niestety, w związku z moim zupełnym brakiem czasu, na taką przebudowę w najbliższej (i możliwe, że sporo dalszej) przyszłości nie możecie co liczyć.
Logo serwisu zostanie takie jakie jest. Dopiero co je zmienialiśmy, nie ma sensu znowu wprowadzać nowego. W końcu, chyba logo jest obecnie najładniejszym elementem graficznym strony. Oczywiście nie zabraniam proponować swoich dzieł. Być może, jeżeli jakaś propozycja mnie "zauroczy", wówczas pomyślimy o zmianie, jednak w tej chwili jestem sceptycznie do niej nastawiony.
Jeśli chodzi o Twoją propozycję, =JB-= logo jest ładne, zgadzam się. Ale zbyt.. hm.. mroczne (nie umiem lepiej określić). O ile do forum, rzeczywiście ładnie pasuje, o tyle do całego serwisu niezbyt. Nie chodzi mi tylko o kolory, ale nie chciałbym, aby cała strona była szara, bo jakieś kolory są potrzebne.
Wracając jeszcze do skórek, gdy je wprowadzimy każdy będzie miał możliwość zaproponowania swojej. Najlepsze zostaną dodane do serwisu. Skórką główną prawdopodobnie będzie ta, którą najcześciej będziecie wybierać (czyli będzie Waszą ulubioną). Oczywiście to wstępne plany, które jeszcze mogą ulec zmianie.
Zastanawiam się jeszcze nad jednym. Przed pracą nad skórkami (czyli teraz) byłby najlepszy moment, aby wprowadzić ewentualne zmiany w układzie serwisu. Dlatego jeżeli macie jakieś propozycje to chętnie je wysłucham.
Możecie przedstawiać swoje projekty, jak Wy byście widzieli Stronę główną serwisu.
karolknight napisał/a |
A ja bym zaproponował że użytkownik może coś dodać do działu DOWNLOAD.Moda MIXA muzyki i inne.A nie że tylko admin. |
Nie ma takiej potrzeby. Jeżeli ktoś ma coś wartościowego, dzieli się tym wysyłając mi na maila, a ja większość takich plików zamieszczam. Do tej pory się to sprawdzało. Zgadzam się, że nie jest to zbytnio wygodne (dla mnie również), ale nie ma innej, rozsądniejszej możliwości. Jeżeli otworzyłbym dział Download, szybko znalazło by się tam mnóstwo plików albo nie związanych z KR, albo zupełnie bezsensownych. Poza tym, aby nie zapchać zbyt szybko serwera musiałbym ustawić jakieś spore ograniczenie w wielkości wysyłanego pliku, czyli te najciekawsze materiały i tak byście nie mogli wrzucić. Poza tym spore pliki szybko zużywają transfer serwera, który co prawda obecnie (po przenosinach) mamy 2 razy większy, ale poprzedni już przekraczaliśmy. Dlatego takie rozwiązanie ma więcej wad niż zalet.
Dzięki za wszystkie opinie, każda jest przydatna.
I zapewniam, że każdą zawsze przemyślę.